משרד המשפטים הפיק מסמך חדש הנקרא ייפוי כוח מתמשך. עורכי דין בעלי הכשרה משפטית שמעוניינים לעסוק גם בנישה זו, מחויבים לעבור הדרכה ייעודית למטרה זו ורק לאחר שיסיימו את שעות ההדרכה וההכוונה הם יקבלו את הסמכות לבצע בפועל מסמך חשוב זה עבור לקוחותיהם.
מהו ייפוי כוח מתמשך
עורך דין ייפוי כוח מתמשך מסביר ללקוחות המעוניינים לבצע הליך זה את כל המעטפת של מסמך משפטי זה כדי שהם יקבלו החלטה אם הם מעוניינים בכך או לא. קו החשיבה מאחורי מסמך זה הוא בעובדה שאדם רוצה לקבל החלטות על עתידו כשהוא צלול. במצבו זה, הוא יכול להפעיל שיקול דעת, להסתכל על הנושאים מכמה כיוונים, להבין את ההשלכות של כל צעד ושל כל החלטה ובהתאם לכך לקבל החלטות סופיות.
במסמך זה קובע כל אדם מי יטפל בעניינים השונים שלו, כשהוא יהיה סיעודי או ללא כושר שיפוט. הוא יכול למנות את אחד מילדיו לטפל בכל מכלול הנושאים שלו כמו רכוש, ממון ובריאות, או שהוא יכול לחלק את הנטל בין כמה גורמים.
אם לאדם זה יש לדוגמה שלושה ילדים, הוא ישקול מי מהם מתאים לאיזה תחום ובהתאם לכך יקבע מי יטפל ברכוש וישכיר את הנכס כדי לממן טיפולים רפואיים או אשפוז במחלקה הסיעודית, מי יטפל בכספים שיש בבנק ובחברות ההשקעות, ינתב את הכספים לכיסוי ההוצאות הנדרשות ומי יקבל החלטות בנושאים רפואיים. אם לבצע ניתוח בגיל מבוגר, אם לבצע טיפולים כימותרפיים וכו'.
נחיצות מסמך משפטי זה
הצורך בהפקת מסמך זה נובע מהעובדה שבמקרים רבים הילדים או גורמים אחרים קיבלו מינוי להיות אפוטרופוס של אנשים מבוגרים הן לרכוש והן לגוף. אך כשהגיעה העת לקבל החלטות שונות כמו אם להשאיר את האדם בביתו עם מטפלת זרה או לחלופין לאשפז אותו במחלקה הסיעודית בדיור מוגן או החלטות לגבי הרכוש אם למכור או להשכיר אותו ומקרים רבים נוספים. חוסר האונים של האפוטרופוסים הוביל את אנשי משרד המשפטים לאפשר לציבור לחתום על ייפוי כח מתמשך שמכין עורך דין ייפוי כח, אם הוא קיבל הסמכה לכך.
רוגע עבור האנשים המבוגרים
לאחר קבלת ההחלטות והחתימה על מסמך זה בפני נוטריון, המסמך המשפטי מקבל תוקף. עובדה זו מרגיעה מאד את האנשים המבוגרים כיוון שברור להם שהילדים יפעלו בדיוק על פי ההנחיות וכך הם ימלאו את רצונם של ההורים ללא התלבטויות.