טריגר פינגר נקראת בעברית מחלת אצבע ההדק, זהו מצב פתולוגי שבו אחת מאצבעות כף היד לאחר הכיפוף שלה אינה מסוגלת לחזור לבד למצבה האופקי. כדי ליישר את האצבע האדם מבצע זאת באמצעות היד השנייה שלו. כאשר האצבע נתפסת ולא חוזרת למקומה, הדבר מלווה גם בכאבים ולכן האדם ממהר להחזיר אותה למקומה באופן מאולץ.
התכיפות של מחלת טריגר פינגר
מי שעוסק בפעולות טכניות שחוזרות על עצמן שוב ושוב כמו בעבודה על מחשב, מכונאים, חשמלאים ובמקצועות נוספים סובל לא אחת ממחלה זו. לכן במקרים רבים מסווגים זאת בקטגוריה של מחלת מקצוע טריגר פינגר הן באזרחות והן בשירות הצבאי.
הכרה במחלת מקצוע טריגר פינגר במוסד לביטוח לאומי
על פי התקנות של המוסד לביטוח לאומי נקבע כי מחלת מקצוע טריגר פינגר נכללת באופציה של כאבי פרקים ולכן היא תוכר כמחלת מקצוע, אם יוכח כי קיים קשר סיבתי בין התפקיד שביצע אדם זה מול פריצתה של המחלה שמשבשת את היכולת שלו לעבוד באופן נורמטיבי.
לצורך כך לא כדאי להתמודד לבד עם מוסד זה, כיוון שבדרך זו סיכויי ההצלחה הם מועטים ביותר. לכן ההמלצה היא לשכור את שירותיו של עורך דין מומחה בתחום זה שמכיר את ההתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי, כדי שהוא יסייע ללקוח בקבלת אחוזי נכות לאור מצבו הרפואי. התהליך כולל הופעה בפני ועדה רפואית שמורכבת מרופאים בתחום האורתופדיה והנוירולוגיה, אשר בוחנים את המקרה ואת כל המסמכים באופן מעמיק.
בהתאם לחומרת המקרה הוועדה הרפואית תקבע אם אכן הוכח שקיים קשר סיבתי בין אופייה של העובדה לבין קיומה של המחלה ובהתאם לכך ייקבע אחוז הנכות שיהיה זמני או קבוע. אם ההכרה תואמת את חומרת המקרה, יקבל מגיש התביעה קצבאות וכספים שיכסו עבורו את העלויות של הטיפולים הרפואיים השונים. אך אם הקביעה אינה תואמת את חומרת המקרה, עורך הדין יגיש ערר כדי שהוא והחולה יגיעו שוב לוועדה הרפואית כדי להציג את המקרה ולהעלות את אחוזי הנכות שנקבעו.
הכרה של טריגר פינגר כמחלת מקצוע לחיילים
חיילים שמבצעים לאורך תקופת השירות הצבאי שלהם תפקידים שונים, לוקים גם הם בבעיה של היצרות דלקתית של תעלת הגיד ומבקשים שמשרד הביטחון יכיר בעובדה שזוהי מחלת מקצוע טריגר פינגר.
חיל בחיל האוויר שעסק לאורך שעות בכל יום בטיפול במטוסי הקרב כמכונאי קרקע או כמכונאי מוטס, עבד לאורך חודשים ושנים רבות בתחום זה. הביצוע של הפעולות הטכניות הללו יום אחר יום נתן את אותותיו ולאחר כמה שנים הוא החל לסבול מהתופעה של טריגר פינגר. הדבר היה כרוך בכאבים ולא אחת היה לו קשה לבצע את תפקידו, כשהאצבע נתקעת במהלך הפעולות המבצעיות החשובות שהוא ביצע.
לאור זאת הוא פנה לעורך דין כדי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בנושא זה לאור העובדות שהדבר קרה לו במהלך שירותו הצבאי ועקב התפקיד הספציפי שהוא ביצע.
תביעת משרד הביטחון בגין טריגר פינגר בצבא
כדי לקבל הכרה כנכה לאור מחלה זו הוגשה תביעה שכללה את פרטי המקרה והחיל הגיע עם עורך הדין אל הוועדה הרפואית של משרד הביטחון. לאחר בדיקת המסמכים חברי הוועדה החליטו אם להכיר במקרה זה כמחלת מקצוע טריגר פינגר או לא.
אם אחוזי הנכות תואמים את חומרת המקרה, יקבל החיל קצבה חודשית וסיוע בנושאים נוספים. אך אם הוועדה קבעה אחוזים נמוכים, עורך הדין יגיש ערר לאור הקביעה שאינה תואמת את המקרה. מדובר במקרה מורכב ולכן קיימת חשיבות רבה לבצע מהלך זה בסיוע עורך דין שהוא מומחה בהתנהלות מול משרד הביטחון.