חיפוש עבודה לאחר תאונת עבודה

תאונת עבודה ימי מחלה

האם אי פעם תהיתם מה קורה לאדם אשר נפגע בתאונת עבודה, וכעת אינו יכול להמשיך לעבוד במקצוע שלו – בין אם בעקבות הפגיעה הפיזית שהסבה נזק לכושר עבודתו ובין אם בעקבות תביעת ביטוח לאומי, שאינה מאפשרת לו לשוב לאותה המשרה? במדריך הבא נספק לשאלה זו ואחרות מענה מפורט.

מהי תאונת עבודה?

תאונת עבודה היא תאונה אשר התרחשה במהלך העבודה (כלומר בזמן שעות העבודה או במקום העבודה) ובעקבות העבודה (כלומר בעקבות הסיכונים אשר שוררים במקום העבודה).

תאונות עבודה הן תופעה שכיחה למדי בשוק העבודה, ולעומת מה שנהוג לחשוב, הן לא מתקיימות אך ורק כשמדובר בעבודות הכרוכות במאמץ פיזי – כך, למשל, איש עסקים אשר נסע לפגישה עסקית במסגרת מילוי תפקידו, ונקלעת לתאונת דרכים, בהחלט עשוי להיות מוכר כנפגע עבודה. אפילו תאונה אשר התרחשה בסיום יום העבודה הרשמי, כלומר בדרך חזרה מהעבודה, עשויה להיחשב כתאונת עבודה לכל דבר ועניין.

מהן המגבלות אשר חלות על מחפשי עבודה לאחר תאונת עבודה?

כידוע לכל בר דעת, תאונת עבודה עלולה להוביל לפגיעה בכושר העבודה של הנפגע. כך, על אחת כמה וכמה כשתאונת העבודה הייתה כרוכה בפגיעה פיזית, אשר מונעת ביצוע פעולות מסוימות. בעקבות הירידה בכושר העבודה, זכאי הנפגע לדמי פגיעה מהביטוח הלאומי. דמי הפגיעה משולמים לעובד עבור התקופה שבה לא היה יכול לעבוד.

לא כל תאונת עבודה היא חמורה – לעיתים הפגיעה בכושר העבודה היא חלקית בלבד, והעובד עדיין יכול להמשיך לעבוד, תחת מגבלות מסוימות. במצב כזה, ובכפוף לאישורים רפואיים מתאימים, שעות העבודה של העובד יצומצמו, ודמי הפגיעה שישולמו לעובד יופחתו אף הם, בהתאם.

במובן זה, עצם העובדה שהעובד מחויב לעבוד מספר שעות מצומצם ביום עלולה להוות מכשול עבורו במסגרת החיפוש אחר עבודה חדשה. הרי, לא מן הנמנע שמעסיקים חדשים יירתעו מלהעסיק עובד שלא יכול לעבוד יום עבודה מלא, מדי יום ביומו.

מהן האופציות שעומדות בפני נפגע תאונת עבודה בחיפוש עבודה חדשה?

כאמור, נפגע תאונת עבודה אשר מקבל דמי פגיעה מצוי בעמדת נחיתות מסוימת, בבואו למצוא עבודה חדשה, אצל מעסיק חדש. אמנם, זהו לא סוף פסוק – ניתן לגשר על עמדת נחיתות ראשונית זו בקלות, על ידי נקיטה באחד מן החלופות הבאות:

  • ניסיון חזרה למשרה דומה – נפגע העבודה יכול לשלוח את קורות החיים שלו לחברות אחרות בתחום העיסוק שלו. בקורות החיים החדשים עליו לציין מהן המגבלות שלו בעקבות תאונת העובדה. תופתעו לגלות שישנם מעסיקים שישמחו לקבל לחיקם עובדים מסורים, למרות מגבלותיהם.
  • לוחות דרושים – נפגע העבודה יכול לחפש משרות חדשות בלוחות הדרושים, אשר אינן דורשות ניסיון קודם מצדו.
  • רשתות חברתיות נפגע העבודה יכול להצטרף לקבוצות ייעודיות למחפשי עבודה ברשתות החברתיות, ולנסות למצוא משרה שתתאים למגבלותיו.
  • חברת השמהנפגע העבודה עשוי להיוועץ בחברת השמה מקצועית, שתסייע לו למצוא את המשרה המועדפת עליו, תוך הבטחה שזכויותיו כנפגע עבודה תישמרנה. כך, למשל, מי שעובד בהייטק, יכול להיעזר בחברת ההשמה כדי למצוא משרות דרושים Backend או משרות דרושים Front End. אפילו מי שלא עובד בהייטק יכול להיעזר בחברת ההשמה לצרכי הסבה להייטק. במובן זה, היתרון של חברת ההשמה הוא מובהק – חברת ההשמה מקשרת את נפגע העבודה למיטב החברות והמעסיקים בשוק העבודה, תוך התחשבות באין ספור פרמטרים מקצועיים ואנושיים כאחד: בצרכיו, בכישוריו, במיקום הגיאוגרפי, בהיקף השכר וברמת תנאי העבודה. כל זאת, תוך הקפדה הן על יחס אישי ודיסקרטי והן על מקצוענות והבנה עמוקה של המשק הישראלי.

אולי תאהבו גם

הרשמה

הירשמו לניולזטר שלנו לקבלת עדכונים

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן